Протест польських фермерів: прикордонники кажуть про ймовірні проблеми з перевезенням гумвантажів

Протест польських фермерів: прикордонники кажуть про ймовірні проблеми з перевезенням гумвантажів

Укрінформ
Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що через акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною є проблеми з доставкою гуманітарної допомоги.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«При тій кількості перетинів кордону, яку ми маємо на даний момент щодо руху вантажних транспортних засобів, у мене є сумніви, що учасники цієї блокади пропускають необхідну кількість гуманітарної допомоги, яка йде в Україну по всіх напрямках», - сказав Демченко.

Він підкреслив, що рух обмежений і кількість перетину кордону вантажівками дуже мала, тому на території Польщі утворилася черга, і "скоріше за все, вони навіть не виокремлюють вантажно-транспортні засоби, які перевозять гуманітарну допомогу або інші важливі вантажі, які рухаються в Україну".

Читайте також: Українські водії розпочали акцію протесту на кордоні з Польщею

На уточнююче запитання, чи застрягла на кордоні гуманітарна допомога, Демченко відповів: «Скоріш за все, так».

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

Вранці 12 лютого польські фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Зосин–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів", і знову заблокували "Шегині".

Фото: Закарпатська митниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-