Шмигаль обговорив із командою МВФ фінансування України у 2024 році

Шмигаль обговорив із командою МВФ фінансування України у 2024 році

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан впровадження реформ та фінансування України на цей рік.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

“Подякував за успішний другий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів. Обговорили впровадження реформ та фінансування України на цей рік. Уряд наполегливо працює з партнерами у цьому напрямку. Маємо позитивне рішення щодо Ukraine Facility на 50 млрд євро, підтримку країн G7”, - зазначив прем’єр.

За його словами, він “відзначив ефективність роботи українського зернового коридору та його позитивний вплив на економіку”.

Читайте також: Зеленський і Шмигаль скоординували роботу з партнерами щодо конфіскації активів РФ

“Окреслили точки зростання ВВП, серед яких розвиток оборонно-промислового комплексу. Маємо значний потенціал”, - додав очільник уряду.

Також Шмигаль поінформував про роботу в напрямку конфіскації заморожених російських активів.

“Розраховуємо спільно з партнерами цього року напрацювати механізм, який дозволить спрямувати ці активи для відновлення нашої країни”, - підкреслив очільник уряду.

Читайте також: Україна опрацьовує різні сценарії, щоб зберегти макрофінансову стійкість за будь-яких умов - Пишний

“МВФ — один із найбільших фінансових партнерів нашої країни. Загалом за 2022-2023 роки фонд надав Україні понад 7 млрд доларів. Цього року очікуємо від МВФ 5,4 млрд доларів. Системно працюємо для забезпечення макроекономічної стабільності", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, команда МВФ 12 лютого розпочинає зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-