Нічого спільного з мирним протестом: на знищення зерна у Польщі відреагувало Мінагрополітики

Нічого спільного з мирним протестом: на знищення зерна у Польщі відреагувало Мінагрополітики

Заява
Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства оприлюднило заяву із реакцією на дії польських фермерів на кордоні України і запрошує їх приїхати в Україну та пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії.

Як передає Укрінформ, заяву міністерство опублікувало у Фейсбуці.

"Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя. Міністерство аграрної політики та продовольства запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами", йдеться у тексті заяви.

Також міністерство рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні. У Мінагрополітики уважно спостерігають за ходом розслідування цього інциденту та очікують на швидке встановлення та покарання винних.

У міністерстві підкреслюють, що розуміють , коли польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб, але випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору.

Мінагрополітики також висловлює щиру вдячність полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу. При цьому у міністерстві підкреслюють, що такі випадки не зможуть вплинути на спільну боротьбу і на велику підтримку польського народу, яку українці відчувають протягом 2 років у війні проти російського загарбника.

Читайте також: Польські фермери почали протест ще на двох пунктах пропуску та знову заблокували «Шегині»

Як повідомляв Укрінформ, у пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" 11 лютого польські фермери почали трощити українські фури із зерном та висипали його на дорогу.

Польські аграрії 9 лютого розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів «Солідарність», блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-