Польські фермери почали протест ще на двох пунктах пропуску та знову заблокували «Шегині»

Польські фермери почали протест ще на двох пунктах пропуску та знову заблокували «Шегині»

Укрінформ
Польські фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Зосін–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів" і знову заблокували "Шегині".

Про це повідомляється на сайті ДПСУ, передає Укрінформ. 

"Протестувальники обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за інформацією польських прикордонників, сьогодні о 10:10 розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску "Зосін". Протестувальники мають намір здійснювати пропуск по три вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі.

Читайте також: Туск у контексті аграрної кризи заявив, що можна «легко зламати ентузіазм підтримувати Україну»

Також, за даними ДПСУ, близько 10.00 майже 150 осіб пікетувальників та 20 одиниць сільгосптехніки розпочали блокування руху біля пункту пропуску "Долгобичув". Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на вʼїзд у Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по два вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, польські фермери поновили свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску "Медика – Шегині". За наявною інформацією, вони пропускатимуть по одній вантажівці на годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

Читайте також: Інцидент із зерном на кордоні: Україна вимагає притягнути винних до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська". Зранку на цих напрямках в бік України на території Польщі в чергах сукупно знаходилося 1050 вантажівок. А рух через них вантажними транспортними засобами значно знизився.

Фото: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-