Резидентами Дія.City є понад 100 defense tech-компаній - Федоров

Резидентами Дія.City є понад 100 defense tech-компаній - Федоров

Фото
Укрінформ
У Дія.City на сьогодні 830 резидентів, понад 100 з них - defense tech-компанії, які спеціалізуються, зокрема, на виробництві дронів і засобів радіоелектронної боротьби.

Про це віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі з нагоди другої річниці від дня запуску Дія.City, передає Укрінформ.

«Топові компанії, розвиток defense tech, мільярди сплачених податків та амбітні плани. Найкращому податковому простору Європи Дія.City два роки! За цей час ми пройшли шалений шлях – від скепсису до максимального взаєморозуміння з індустрією», – зазначив віцепрем'єр.

За його даними, щоденно до Дія.City долучаються нові технологічні компанії. На сьогодні їх 830, працюють там загалом понад 62 тисячі людей.

Читайте також: У Дія.City вже понад 800 резидентів, ІТ-сектор продемонстрував найбільшу стійкість - Шмигаль

Робота над трансформацією цілей простору не припиняється. Головним фокусом нині є розвиток defense tech.

«Саме технології дають нам змогу отримати перевагу на росіянами. Круто, що до Дія.City приєдналися понад 100 defense tech-компаній, які виробляють дрони, РЕБ, системи ситуаційної обізнаності тощо. І таких компаній буде більше», – зауважив Федоров.

Віцепрем'єр висловив радість щодо факту, що до Дія.City продовжують долучатися як великі іноземні компанії, так й амбітні українські стартапи, які «працюють, масштабуються, сплачують податки та вірять в Україну».

Читайте також: Німецький виробник дронів Quantum Systems став резидентом Дія.City

Від іноземних інвесторів та бізнесу, за словами Федорова, простір стабільно отримує високу оцінку. Уже зараз самі компанії стають амбасадорами Дія.City.

Кілька днів тому для відстоювання інтересів бізнесу та просування у всьому світі українських технологій було створене об‘єднання резидентів Diia.City United.

«Дія.City – це не тільки про низькі податки чи форми співпраці, а й про ціль перетворити Україну на потужну технологічну державу. Разом рухаємося до цієї мети. Дякую резидентам за довіру, Президентові – за бачення, Прем‘єр-міністру Денису Шмигалю – за політичну волю, а Програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» – за системну підтримку проєкту», – додав віцепрем'єр.

Як повідомлялося, Дія.City – це правовий і податковий простір, розроблений для розвитку в Україні IT-бізнесу. Функціонує він із 8 лютого 2022 року.

Фото: Михайло Федоров, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-