У Дія.City вже понад 800 резидентів, ІТ-сектор продемонстрував найбільшу стійкість - Шмигаль

У Дія.City вже понад 800 резидентів, ІТ-сектор продемонстрував найбільшу стійкість - Шмигаль

Укрінформ
Інформаційні технології — сектор економіки, що продемонстрував найбільшу стійкість під час повномасштабної війни. У 2023 році експорт ІТ-індустрії становив близько 6,7 млрд доларів — практично на рівні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму, присвяченого другій річниці функціонування Дія.City, повідомляє пресслужба КМУ.

«Інформаційні технології — сектор економіки, що продемонстрував найбільшу стійкість під час повномасштабної війни. Сектор, що забезпечив державі валютні надходження, сплату податків та створення нових робочих місць», — відзначив Шмигаль і додав, що галузь продовжує зростати та залишається однією з рушійних сил української економіки.

Як зазначається, глава уряду нагадав, що простір Дія.City став одним із факторів посилення цифрової індустрії.

«Маємо вже понад 800 резидентів, які мотивовані працювати на українську економіку та для перемоги України. І це лише початок», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Шмигаль, є багато амбітних планів, які обов’язково будуть втілені в життя. Один із них — допомога українським ІТ-компаніям у співпраці з глобальними бізнесами. Створюється унікальна всеукраїнська онлайн-платформа, де світові компанії шукатимуть надійних постачальників ІТ-сервісів і послуг з України.

Читайте також: Власник Viber відкрив офіс у Києві та планує приєднатися до Дія.City

Також, за словами Прем’єр-міністра, держава планує і надалі удосконалювати умови простору Дія.City та робити його ще доступнішим для технологічного бізнесу. Так, після російського вторгнення оборонним технологічним компаніям було дозволено використовувати Дія.City. Зараз їх там працює близько сотні.

«Це збільшує кількість defense-tech розробок. Наразі вже маємо їх більше тисячі, близько половини є пріоритетними для сил оборони. Йдеться про дрони, роботизовані системи, системи автоматизованого управління, зв’язку та захисту, РЕБ і багато іншого», — повідомив Шмигаль.

Він підкреслив, що в ОПК держава робить ставку на інновації, щоб завжди бути на крок попереду ворога. У планах найближчим часом поширити можливості Дія.City на компанії, які займаються виробництвом біонічних протезів та електромобілів.

Читайте також: Німецький виробник дронів Quantum Systems став резидентом Дія.City

«Перший напрямок особливо важливий, бо це про здоров’я наших захисників. Другий напрямок — це про “зелений перехід”. Його ми робимо разом з усією Європою. Також це про використання наших природних ресурсів. Поклади літію дають можливість налагодити повний цикл виробництва електрокарів не лише для внутрішніх потреб, але й на експорт», — резюмував Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що резидентами податкового простору Дія.City тепер можуть стати компанії, які фокусують свою діяльність на виробництві безпілотників, відповідають за їх технічне обслуговування, а також надають послуги з навчання керування такими засобами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-