Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, що дозволяє прибуток підприємствам ОПК

Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, що дозволяє прибуток підприємствам ОПК

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про удосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

Він уточнив, що за документ проголосували 317 народних депутатів.

Законопроєкт №10454 «Про оборонні закупівлі» має поставити крапку у виправленні ситуації, що виникла між Державною аудиторською службою та підприємствами ОПК, які, згідно з позицією контролюючих органів, мають працювати без прибутку.

Читайте також: Компанія Гринкевича через суд намагається зірвати закупівлі для армії - Жумаділов

Як повідомлялось, Державна аудиторська служба України (ДАСУ) за результатами перевірки Міноборони знайшла низку порушень на мільярди гривень. Порушенням вважається прибуток, який отримали приватні й державні компанії, співпрацюючи з МО.

Влітку 2023 року в Міноборони заявили, що висновки Держаудитслужби про те, що українські виробники, які співпрацюють з міністерством, не можуть мати прибуток, абсурдні і вже створили величезні проблеми для української армії та виробників.

У липні 2023 року уряд прийняв зміни до постанови №1275, що дозволили компаніям, які укладають контракти з Міноборони, включати прибуток у ціну.

У вересні 2023 року Верховна Рада ухвалила постанову "Щодо підтримки оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану" про фактичне скасування висновку Держаудитслужби щодо військових закупівель. Проте ці рішення не припинили дискусій щодо тих контрактів, які були укладені у період дії постанови №335.

У Держаудитслужбі заявили, що не вимагають від оборонних підприємств повернути кошти за виявлені порушення у контрактах з Міноборони. На думку аудиторів, ідеальним юридичним рішенням у цій ситуації було би прийняття закону Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-