В енергосистемі України виник профіцит, надлишки передавали до Польщі

В енергосистемі України виник профіцит, надлишки передавали до Польщі

Укрінформ
В енергосистемі України у п’ятницю, 2 лютого, виник профіцит електроенергії, надлишки передавалися до енергосистеми Польщі. 3 лютого планується експорт електроенергії до Молдови

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

“Вчора вдень в енергосистемі України виник профіцит електроенергії. Надлишки передавалися до енергосистеми Польщі з 11:00 до 15:00 сумарною величиною постачання 1600 МВт/год”, - ідеться у повідомленні

У короткострокові ремонти вийшло два блоки ТЕС та один блок ТЕЦ, водночас після закінчення аварійних робіт до мережі під’єднані блок і корпус теплоелектростанцій. У резерві 6 одиниць теплової генерації, які будуть задіяні у разі потреби, зауважили в Міненерго.

Внаслідок атаки ворожих дронів на підстанції НЕК “Укренерго” у Дніпропетровській області стався вибух - на території виявлено уламки БПЛА. Після повторної атаки на станції спалахнула пожежа, частково відключилось обладнання.

Також внаслідок нічних обстрілів на Дніпропетровщині було частково знеструмлене обладнання ТЕС. Триває огляд наслідків атаки. Знеструмлювалися споживачі. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Однак, зауважили у Міненерго, враховуючи, що за останній тиждень ворог втретє атакує енергооб’єкти Дніпропетровщини, у Кривому Розі для стабілізації ситуації та проведення відновлювальних робіт енергетики застосували графіки аварійних відключень споживачів.

Також у Міненерго зазначили, що вночі були збої у роботі обладнання керування на підстанції 220 кВ у Миколаївській області, без наслідків у роботі підстанції. Обставини з'ясовуються.

Через обстріл стався обрив проводів на опорах у Чернігівській області, були знеструмлення в одному населеному пункті, усі споживачі підключені до електропостачання.

Читайте також: У ремонт вийшли два енергоблоки теплової генерації - Укренерго

З технічних причин відключались лінії 110 кВ у Одеській області, залишалися без електропостачання побутові споживачі у двох населених пунктах, усі заживлені.

На добу 3 лютого Міненерго прогнозує імпорт електроенергії – 9979 МВт/год, також передбачається експорт до Молдови - 810 МВт/год.

Як повідомляв Укрінформ, У Кривому Розі повністю відновили енергопостачання після нічної атаки росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-