До санкцій ЄС проти виробника російських алмазів приєдналися Україна та ще вісім країн-партнерів

До санкцій ЄС проти виробника російських алмазів приєдналися Україна та ще вісім країн-партнерів

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель вітає приєднання деяких країн до обмежувальних заходів, запроваджених Радою ЄС проти найбільшої російської компанії-виробника алмазів «Алроса» та її гендиректора Павла Мариничева.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської ради.

«21 грудня 2023 року Рада ЄС ухвалила рішення (CFSP) 2024/1951 про обмежувальні заходи у зв’язку із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Рада ЄС вирішила, що одна особа та одна установа… мають бути додані до переліку персон, установ та організацій, на яких поширюються обмежувальні заходи, що міститься у додатку до рішення 2014/145/CFSP… Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна, Республіка Молдова та Боснія і Герцеговина, а також країни ЄЗВТ Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, члени Європейського економічного простору, приєдналися до цього рішення Європейської ради», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згадані вище країни приведуть національну політику у відповідність до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз взяв ці зобов’язання до уваги та привітав їх.

Згадане рішення Ради ЄС, із відповідним додатком до переліку осіб та установ, на яких поширюються санкції ЄС, оприлюднене в Офіційному журналі ЄС.

Сьогодні ж високий представник ЄС привітав приєднання всіх згаданих країн, включаючи Україну, до інших рішень Ради ЄС, зокрема, щодо застосування обмежувальних заходів проти ІДІЛ та Аль-Каїди та пов'язаних з ними осіб та установ, а також до рішення Ради ЄС щодо застосування спеціальних заходів у боротьбі з тероризмом.

Читайте також: Відсьогодні заборонений імпорт алмазів і прикрас із діамантами з Росії до ЄС

Як повідомлялося, ЄС запровадив санкції проти Росії у зв’язку із підривом або погрозами територіальній цілісності України з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року ЄС застосував проти Росії додатково 12 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій, які, зокрема, передбачають обмеження доступу Росії до сучасних технологій та зменшення фінансових надходжень країни-агресора за рахунок обмеження експорту енергоносіїв та іншої продукції, та, зокрема, алмазів.

Санкції, що передбачають заморожування фінансових активів установ та осіб, а також заборону на подорожі до ЄС фізичних персон, охоплюють нині 1612 осіб та 331-ту установу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-