Австрія могла б зробити більше для відмови від газу з РФ - посол ЄС

Австрія могла б зробити більше для відмови від газу з РФ - посол ЄС

Укрінформ
Австрія могла б зробити більше у плані зменшення залежності від російського природного газу.

Про це заявив у інтерв’ю Укрінформу голова представництва Єврокомісії в Австрії, колишній генеральний секретар цієї європейської інституції Мартін Зельмаєр.

"Ми розуміємо, що це (відмова від викопного палива з Росії – ред.) неможливо зробити за один день і що необхідно вжити багато перехідних заходів. Звичайно, іноді нам хотілося б, щоб справа рухалася швидше, і я регулярно проводжу переговори з представниками австрійського федерального уряду з цього приводу. Багато робиться, але всі розуміють, що можна було б зробити більше", - зазначив він.

Зельмаєр нагадав, що після початку російської агресивної війни Єврокомісія порекомендувала всім країнам "поступово відмовитися від сировини, що постачається з Росії, і таким чином зменшити свою залежність". "Ми хочемо стати незалежними від російського викопного палива до 2027 року. Європейська комісія регулярно рекомендує це всім країнам-членам, яких це стосується, включаючи Австрію", - сказав він.

Також посол ЄС в Австрії повідомив, що перебуває у регулярному контакті з австрійською банківською групою RBI, яка продовжує працювати в Росії.

"Ми обговорюємо це дуже регулярно, у тому числі й із самою компанією, у якій, до речі, є різні погляди на це питання. Одні кажуть: "Нічого страшного не станеться, якщо ми там залишимося". Інша частина каже: "Це зашкодить нашій репутації, а також завдасть фінансових збитків", - прокоментував він роботу "Райффайзену" в Росії.

Читайте також: Втомленими від війни можуть бути лише українці - посол ЄС в Австрії

На переконання Зельмаєра, це питання "пов'язане з тим, як ви прогнозуєте майбутнє". Особисто посол ЄС схиляється до другої точки зору – робота в Росії шкодить репутації RBI та загрожує фінансовими збитками.

Як повідомляв Укрінформ, Австрія все ще імпортує дві третини обсягів свого природного газу з Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-