За програмою «5-7-9» бізнесу вже видали кредитів на ₴182,6 мільярда - Прем’єр

За програмою «5-7-9» бізнесу вже видали кредитів на ₴182,6 мільярда - Прем’єр

Укрінформ
За державною програмою "5-7-9%" підприємцям уже видали понад 45 тисяч доступних кредитів на суму 182,6 млрд гривень.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що в державному бюджеті на 2024 рік закладено понад 40 мільярдів гривень на програми допомоги бізнесу та стимулювання економіки.

Відео: Телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

"Від початку повномасштабної війни ми суттєво модернізували програму "5-7-9%" та переорієнтували її на середній та малий бізнес. За цією програмою вже видали підприємцям понад 45 тисяч доступних кредитів на суму 182,6 мільярда гривень", – підкреслив Шмигаль.

За його словами, в Україні також використовується інструмент державних гарантій на портфельній основі. "Минулого року завдяки цьому видали 13,6 тисячі кредитів на майже 45 мільярдів гривень", – поінформував Прем‘єр-міністр.

Крім того, Шмигаль зауважив, що ще один напрям – грантова підтримка підприємців у межах програми єРобота.

"Тут держава інвестувала понад 6,5 мільярдів гривень в розвиток бізнесу. Майже половина з цих коштів припадає на компонент мікрогрантів. Наразі 13,5 тисяч підприємців отримали 3 мільярди гривень на започаткування і розвиток власної справи. Завдяки цьому створено до 25 тисяч робочих місць", – додав очільник уряду.

Читайте також: Робота ФОПів у 2024 році: податки, звітність, можливості кредитування

Окрім того, він повідомив, що в межах програми єРобота увага акцентується на переробці. "Близько 3,3 млрд гривень грантових коштів спрямували переробним підприємствам. Так збільшуємо частку доданої вартості в українській продукції та змінюємо структуру експорту. У 2024 році ця підтримка зберігається та вдосконалюється", – резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки України планує трансформувати програму "Доступні кредити 5-7-9%" таким чином, аби кредити видавали бізнесу справді на інвестиційні цілі або ж бізнесу з деокупованих територій.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-