Зеленський: Для комунікації з бізнесом запускаємо Всеукраїнську економічну платформу

Зеленський: Для комунікації з бізнесом запускаємо Всеукраїнську економічну платформу

Звернення
Укрінформ
Сьогодні даємо старт заснуванню нового механізму комунікації з підприємцями – Всеукраїнської економічної платформ.

Про це у своєму зверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

Відео: ОП

“Власне, сьогодні ми даємо старт заснуванню нового механізму комунікації з підприємцями. І не лише з тими, хто найбільше помітний. Засновуємо Всеукраїнську економічну платформу, на якій буде представлений і малий бізнес, і середній, і великий. І різні регіони нашої держави. І інвестори, і релоковані підприємства”, - сказав Президент.

Він підкреслив, що «Зроблено в Україні» – це не просто бренд, це велика спільнота людей, мільйони українців і українок, які працюють на підприємствах. І це наші люди, які засновують підприємства, які створюють робочі місця для інших.

Зеленський зазначив, що вся спільнота вітчизняного бізнесу буде представлена на новій платформі.

Читайте також: Три місяці мораторію: в Офісі генпрокурора готують рекомендації щодо рішення РНБО для бізнесу

Глава держави зауважив, що уряд разом з Офісом Президента, обласними державними адміністраціями, експертами має організувати роботу платформи.

“Головне завдання – щоб це був інструмент дієвої комунікації. Щоб спілкування завжди підтримувалось операційними рішеннями – тим, що державні інституції роблять або змінюють, і тим, що створить нову, нормальну історію відносин, зокрема, між правоохоронцями та підприємцями”, - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що Україна потребує більшої впевненості для бізнесу й більшої легальної, «білої» економіки для України, більше українських виробництв, більше українського продукту різних галузей.

“І щойно підписав укази, які дадуть змогу створити саме такий комунікаційний механізм – Раду з питань підприємництва, – як це й визначено, зокрема, нещодавнім рішенням РНБО, і всеукраїнську платформу для активізації підприємництва та нашого, українського продукту”, - резюмував Зеленський.

Повний текст

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні Ставку. Головне – це фронтова ситуація. Доповіді – детальні, кожний напрямок. І загалом наші оборонні операції та активні дії. Кожен в Україні знає, де зараз найбільш інтенсивно. Авдіївка, Марʼїнка, Купʼянський напрямок, південні напрямки – до кожного максимальна увага.

Проаналізували також на Ставці всі питання щодо снарядів – заповнення дефіцитів, постачання у війська, домовленостей із партнерами та власного виробництва. Дуже важливо: українське виробництво зброї, снарядів демонструє позитивну динаміку. Я вдячний усім, хто залучений, кожному й кожній, хто працює заради наших власних можливостей – в Україні.

Окремо сьогодні обговорили захист нашої держави від російського повітряного терору – і прикордонних міст, і наших фронтових позицій. Ми працюємо, щоб збільшити кількість систем ППО, відповідних боєприпасів для захисту від російських авіанальотів та ракетних ударів. У контролі в небі багато в чому відповідь щодо контролю на землі.

Друге за цей день. Провів нараду щодо нашої роботи з партнерами у Євросоюзі та відносин із державами-сусідами. Раціональність у відносинах – це пріоритет. І готуємо наші відповідні кроки.

Третє – нарада щодо фінансової ситуації, роботи податкової, податкових надходжень. Звіт за минулий рік, пріоритети в цьому році. Головне для держави й усього нашого суспільства – щоб у кожного з українських підприємців були можливості для більш активної економічної роботи. А отже, і для того, щоб українські бюджети могли більше орієнтуватися на сили своєї економіки. Держава, державні інституції, кожен із посадовців зобов’язані робити все можливе, щоб сприяти легальному, «білому» бізнесу.

Я вдячний усім нашим підприємцям, кожному й кожній в Україні, хто залишається в державі, зберігає свої підприємства та робочі місця. Достойні робочі місця в Україні, робота кожного підприємства, яке залишається в легальному полі, – це одна з ключових основ української сили.

Власне, сьогодні ми даємо старт заснуванню нового механізму комунікації з підприємцями. І не лише з тими, хто найбільше помітний. Засновуємо Всеукраїнську економічну платформу, на якій буде представлений і малий бізнес, і середній, і великий. І різні регіони нашої держави. І інвестори, і релоковані підприємства. «Зроблено в Україні» – це не просто бренд, це велика спільнота людей, мільйони українців і українок, які працюють на підприємствах. І це наші люди, які засновують підприємства, які створюють робочі місця для інших. Уся спільнота нашого бізнесу буде представлена на новій платформі.

Уряд разом з Офісом, обласними державними адміністраціями, експертами має організувати роботу платформи. Головне завдання – щоб це був інструмент дієвої комунікації. Щоб спілкування завжди підтримувалось операційними рішеннями – тим, що державні інституції роблять або змінюють, і тим, що створить нову, нормальну історію відносин, зокрема, між правоохоронцями та підприємцями.

Потребуємо більшої впевненості для бізнесу й більшої легальної, «білої» економіки для України. Потребуємо більше українських виробництв, більше українського продукту різних галузей. І щойно підписав укази, які дадуть змогу створити саме такий комунікаційний механізм – Раду з питань підприємництва, – як це й визначено, зокрема, нещодавнім рішенням РНБО, і всеукраїнську платформу для активізації підприємництва та нашого, українського продукту.

Я дякую всім, хто б’ється й працює заради України, всіх наших людей, нашого суспільства – в усьому його різноманітті. Я дякую кожному й кожній, хто розуміє, що лише постійне посилення України наближає завершення цієї війни, справедливе завершення, нашою, українською, перемогою. Слава нашому народу!

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-