Три місяці мораторію: в Офісі генпрокурора готують рекомендації щодо рішення РНБО для бізнесу

Три місяці мораторію: в Офісі генпрокурора готують рекомендації щодо рішення РНБО для бізнесу

Укрінформ
У Офісі генпрокурора вивчають рішення РНБО стосовно тримісячного мораторію на проведення процесуальних дій, що можуть заблокувати роботу підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генпрокурор Андрій Костін під час спільного брифінгу з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком за підсумками зустрічі представників Офісу генпрокурора з провідними бізнес-асоціаціями.

«Зараз наші департаменти вивчають рішення РНБО, тобто ми готуємо певні рекомендації, тому що рішення РНБО - це зрозумілий сигнал, це рекомендації до застосування у практичній діяльності», - сказав він.

За словами Костіна, прокурори у найкоротший термін підготують рекомендації з урахуванням норм Кримінального процесуального кодексу, щоб «усім було зрозуміло, яким саме чином працювати ці три місяці».

Генпрокурор також зазначив, що протягом трьох місяців процесуальні керівники мають ухвалити рішення стосовно кримінальних проваджень, які порушені, але по яких тривалий час не проводяться слідчі дії.

Читайте також: Президент: Є рішення РНБО щодо економічної безпеки і стабільності за воєнного стану

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський повідомив, що 23 січня РНБО ухвалило рішення запровадити мораторій терміном три місяці на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства.

Згідно з рішенням РНБО, також має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних.

Окрім цього, на засіданні РНБО вирішили сформувати Раду з підтримки підприємництва, до складу якої увійдуть представники бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-