Аграрний комітет ВР підтримав законопроєкт про спрощення зміни цільового призначення землі

Аграрний комітет ВР підтримав законопроєкт про спрощення зміни цільового призначення землі

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував до розгляду у другому читанні законопроєкт, яким спрощується процедура зміни цільового призначення землі під промислове будівництво.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, який є автором законопроєкту.

За словами Кисилевського, проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України (реєстр.№9627) передбачає кардинальне спрощення процедури зміни цільового призначення землі з сільськогосподарської на промислову.

«Прискорення та скасування певних процедур дозволить скоротити час від подання заявки на зміну цільового призначення землі під будівництво заводу до її затвердження з 1-3 років до 1,5 місяці. Це буде дуже актуально, коли в Україні почнеться післявоєнна відбудова економіки. Ми маємо запропонувати інвесторам зручну й швидку процедуру виділення землі під промислові обʼєкти», - зазначив депутат.

Читайте також: Сольський розповів, як працює ринок землі: юрособи з початку року купили вісім ділянок

Він наголошує, що вже зараз ухвалення закону дозволить ліквідувати багатомільярдний корупційний ринок для чиновників, які поколіннями заробляли на «прискоренні» дозволів.

Як повідомлялося, з середини 2022 року спрощена процедура зміни цільового призначення землі діє для релокованих підприємств, мультимодальних терміналів, портів на Дунаї, житла для ВПО, інженерно-комунікаційних мереж, об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури.

Законопроєкт №9627 розширює дію спрощеної процедури на обʼєкти промисловості та енергетики.

Фото: agropolit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-