Сольський розповів, як працює ринок землі: юрособи з початку року купили вісім ділянок

Сольський розповів, як працює ринок землі: юрособи з початку року купили вісім ділянок

Укрінформ
В Україні від початку 2024 року станом на 18 січня юридичні особи вже придбали на первинному ринку 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у телемарафоні "Єдині новини".

"З нового року станом на сьогодні на ранок юридичні особи на первинному ринку купили 8 ділянок, на вторинному - 50 із чимось", - сказав він.

Сольський зазначив, що фізичні особи наразі купують землі більше, ніж юридичні. За словами міністра, очікується, що кількість покупців-юросіб буде зростати. 

Як повідомляв Укрінформ, ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю могли тільки фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

Читайте також: Земельна реформа: як зберегти ліміти продажу землі під час війни?

Із 1 січня 2024 року в Україні стартував другий етап ринку землі. Відтепер юридичні особи мають право купувати землі сільськогосподарського призначення. Купувати можна лише приватні земельні ділянки загальною площею не більше 10 тис. га "в одні руки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-