Шмигаль: Передаємо Силам оборони ₴9,6 мільярда з військового ПДФО

Шмигаль: Передаємо Силам оборони ₴9,6 мільярда з військового ПДФО

Укрінформ
Після ухвалення рішення про переспрямування коштів військового ПДФО було отримано 51 млрд грн на розвиток ОПК та понад 43 млрд грн — на виробництво дронів, а також буде передано 9,6 млрд грн силам оборони на закупівлю зброї, техніки та засобів захисту.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«На кожному урядовому засіданні ухвалюємо рішення, що посилюють нашу оборону», - зауважив він.

Очільник уряду зазначив, що нещодавно було виділено рекордні 17,5 млрд грн на будівництво фортифікацій та спрямовано 792 млн грн для нагальних потреб військових частин.

Водночас він нагадав, що восени минулого року виконавча і законодавча влади злагоджено ухвалили рішення про переспрямування коштів ПДФО, які платять військові, з бюджетів громад до спецфонду державного бюджету.

«Таким чином, на цей рік ми отримали додатковий ресурс — плюс 51 млрд грн на розвиток оборонно-промислового комплексу та понад 43 млрд гривень — на виробництво дронів», - поінформував Шмигаль.

Тоді ж було ухвалено рішення, що 10% від військового ПДФО буде направлено напряму військовим частинам.

«Тому сьогодні передаємо силам оборони 9,6 млрд грн військового ПДФО на закупівлю озброєння, техніки, боєприпасів, засобів захисту», - наголосив Прем’єр-міністр.

Водночас він додав, що у 2023 році громади України отримали до своїх бюджетів на 43,8 млрд грн більше, ніж у позаминулому році.

«Фінансова спроможність громад - не постраждала», - зауважив Шмигаль.

Очільник уряду поінформував, що держава також перерахувала на місця близько 184 млрд грн у вигляді трансфертів.

«Будемо й надалі допомагати громадам фінансувати першочергові потреби, а також надавати додаткову підтримку там, де є найбільші втрати від російської агресії», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: У Мінвідновленні пропонують зараховувати ПДФО за місцем реєстрації платника податків

Як повідомлялося, у листопаді 2023 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України».

Змінами до Бюджетного кодексу передбачено перенаправити ПДФО з доходів військовослужбовців (96,3 млрд грн) у 2024 році до спецфонду держбюджету.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-