В ЄС розглядають оподаткування прибутку від заморожених російських активів - Bloomberg

В ЄС розглядають оподаткування прибутку від заморожених російських активів - Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз просувається у питанні оподаткування прибутків від заморожених російських активів, проте гроші вирішили поки не конфісковувати повністю.

Про це Bloomberg повідомили власні джерела, передає Укрінформ.

Міністри закордонних справ ЄС схвалили реалізацію плану оподатковування прибутку, він обговорюватиметься послами блоку уже цього тижня.

Союзники України в цілому згодні з тим, що Росія має заплатити за збитки, завдані війною, але поки про арешт російських активів не йдеться.

«Група країн, включаючи Німеччину, чітко дала зрозуміти, що проти арешту самих російських активів з юридичних міркувань», - сказали виданню на умовах анонімності.

Читайте також: ЄС близький до рішення щодо заморожених російських активів - Боррель

ЄС, країни G7 та Австралія заморозили близько 260 мільярдів євро (283 мільярди доларів) активів російського Центрального банку у вигляді цінних паперів і готівки, причому понад дві третини з них заблоковані в ЄС. Більшість активів, що знаходяться в ЄС, зберігаються у кліринговому центрі Euroclear, де минулого року вони заробили близько 3 мільярдів євро.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному валютному фонді вважають, що рішення про конфіскацію російських активів мають ухвалювати самі країни, де розміщені заморожені кошти РФ.

Адміністрація президента США Джо Байдена подає сигнали про підтримку законопроєкту, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-