Польща вже надала Україні військової допомоги майже на $3,5 мільярда - Шмигаль

Польща вже надала Україні військової допомоги майже на $3,5 мільярда - Шмигаль

Укрінформ
Польща від початку повномасштабної війни надала Україні озброєння і техніки на суму майже 3,5 мільярда доларів.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час спільного з главою польського уряду Дональдом Туском брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«За 698 днів від початку повномасштабної війни Польща надала Україні озброєння і техніки на суму майже 3,5 мільярда доларів», - сказав Шмигаль.

Він уточнив, що йдеться про сотні танків, літаків, гелікоптери, системи протиповітряної оборони, зенітно-ракетні комплекси, БМП та катери, протитанкові засоби, артилерію та боєприпаси.

За його словами, Польща з перших днів повномасштабної війни була серед лідерів щодо військової підтримки Києва, оскільки розуміла, що «Україна сьогодні - це щит Європи, щит проти російського імперіалізму, варварства, авторитаризму, і від того, наскільки міцним буде цей щит, наскільки сильною буде Україна, залежить безпека всіх без винятку європейських країн».

Читайте також: Підтримка військових зусиль України є «справою номер один» - Туск

Він наголосив, що Україна надзвичайно вдячна за цю допомогу. Прем'єр-міністр також висловив сподівання, що «новий уряд Польщі дасть новий імпульс в цьому напрямку».

Шмигаль подякував Польщі за надання нового пакета військової допомоги Україні. За його словами, це дозволить посилити співпрацю в оборонній сфері, підтримати українську армію, а також наблизить відновлення територіальної цілісності України.

«Ми також вдячні Польщі за підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського та за підтримку наших прагнень якомога швидше стати членом ЄС та НАТО», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Зеленський хоче сформувати з Польщею робочу групу, яка допоможе Україні з євроінтеграцією

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском поінформував, що Польща передає новий оборонний пакет для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-