Світові інвестори цікавляться переважно українською енергетикою та АПК - експерт

Світові інвестори цікавляться переважно українською енергетикою та АПК - експерт

Укрінформ
Інвестиційні інтереси світової ділової спільноти фокусуються в Україні переважно на сферах енергетики та агропромисловості.

Про це у коментарі Укрінформу сказав керуючий партнер Bureau of Investment Programs Олександр Бондаренко.

“Судячи з повідомлень з Давоса, економічні та інвестиційні інтереси світової спільноти не змінилися з кінця минулого року, коли відбувся масштабний міжнародний інвестиційний форум Rebuild Ukraine у канадському Торонто. На словах всім цікаві сфери енергетики та агропромисловості”, - сказав Бондаренко.

Однак експерт переконаний, що живих грошей у нові проєкти зараз ніхто з інвесторів не дасть. Всі чекають зниження ризиків та закінчення війни.

“Саме закінчення війни, а не припинення воєнних дій. Адже всі потужні інвестиційні фонди, на кшталт JP Morgan Chase, BlackRock, The Carlyle Group, не мають права інвестувати у країни, де йдуть воєнні дії, згідно зі своїм інвестиційним мандатом”, - стверджує Бондаренко.

Читайте також: Україна скоротила експорт агропромислової продукції на 17% у поточному маркетинговому році - УКАБ

Як повідомляв Укрінформ, у Мінекономіки розраховують, що інвестиційний механізм у межах європейської програми Ukraine Facility сприятиме залученню щонайменше 30 млрд дол. додаткових інвестицій упродовж наступних чотирьох років через надання гарантій міжнародним фінансовим організаціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-