В Україні вже відновили 2,2 ГВт потужностей, пошкоджених через атаки РФ - Шмигаль

В Україні вже відновили 2,2 ГВт потужностей, пошкоджених через атаки РФ - Шмигаль

Укрінформ
Енергетики відновили 2,2 ГВт потужностей електростанцій, що були пошкоджені минулого опалювального сезону через російські атаки.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

"В енергетиці ми відновили 2,2 ГВт потужності тепло- та гідрогенерації після минулорічних масових російських атак. Наразі виробленої в Україні електроенергії вистачає для покриття внутрішніх потреб", - ідеться у повідомленні.

Очільник уряду також зазначив, що Україна може імпортувати більші обсяги електроенергії від західних сусідів за рахунок збільшення імпортних спроможностей та залучати в разі необхідності аварійну допомогу.

"Завдяки завчасним масштабним ремонтам, завдяки накопиченню енергоресурсів, завдяки захисту об’єктів критичної інфраструктури цей осінньо-зимовий період проходить у плановому режимі", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Російські військові знову обстріляли ТЕС на Донеччині

Він також нагадав, що уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику.

Як повідомлялося, зростання споживання електроенергії ускладнює роботу енергосистеми, тому Міненерго звертається до громадян з проханням заощаджувати електроенергію, особливо в пікові години, та не вмикати одночасно всі побутові електроприлади.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-