Україна щоденно працює, щоб розблокувати €50 мільярдів фіндопомоги від ЄС - Президент

Україна щоденно працює, щоб розблокувати €50 мільярдів фіндопомоги від ЄС - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна щоденно працює над тим, аби розблокувати питання про надання фінансової допомоги від ЄС у розмірі 50 млрд євро.

Про це він розповів на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, передає Укрінформ.

«Що стосується підтримки ЄС у розмірі 50 млрд, то ми працюємо над тим, щоб мати позитивне рішення 1 лютого. Побачимо 1 лютого реальний результат. Але ми точно над цим працюємо щоденно», - зазначив Зеленський.

Водночас він зауважив, що Україна має низку відповідних двосторонніх угод з різними країнами ЄС про надання фінансової допомоги, де «багато позитиву».

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальний саміт ЄС із затвердження поправок до багаторічного бюджету на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду на €50 мільярдів, відбудеться 1 лютого.

Читайте також: Мецола вірить, що 1 лютого всі країни ЄС підтримають рішення про €50 мільярдів для України

Під час Європейської ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо ухвалення поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, що передбачає виділення Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. Це рішення було заблоковане Угорщиною. Тому лідери погодилися продовжити обговорення бюджету під час спеціального саміту на початку 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-