Маємо готуватися до того, що Польща вже не буде найбільшим транзитним шляхом - експерт

Маємо готуватися до того, що Польща вже не буде найбільшим транзитним шляхом - експерт

Укрінформ
Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП) Володимир Балін вважає, що Польща може перестати бути для українських вантажівок найбільшим транзитним шляхом до інших країн Європейського Союзу.

Про це він сказав під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ми маємо бути готові до того, що Польща вже не буде для нас найбільшим транзитним переходом в інші країни Європейського Союзу", - заявив Балін.

Він зазначив, що українські вантажні перевізники активно використовують альтернативні маршрути через кордон з іншими країнами Європейського Союзу.

За словами Баліна, наразі на українському кордоні з Польщею залишаються заблокованими всі великі пункти пропуску і працює тільки "Медика – Шегині", який має невисоку пропускну спроможність.

Читайте також: Уряд Польщі домовився з фермерами про призупинення протесту на КПП «Медика-Шегині»

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Із 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску "Медика – Шегині".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-