ЄС включив до санкційного списку найбільшу в світі алмазну компанію з Росії

ЄС включив до санкційного списку найбільшу в світі алмазну компанію з Росії

Укрінформ
Рада ЄС представила доповнення до санкційного списку проти російських осіб та установ у зв’язку із агресією Росії проти України та включила до нього ще два суб’єкти - одну фізичну особу та одну установу.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні, що оприлюднене сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС представила сьогодні додаткові обмежувальні заходи проти однієї персони та однієї установи, що несуть відповідальність за дії з підриву або загроз для територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Новий перелік спрямований проти компанії PJSC Alrosa (ЗАТ «Алроса») та голови правління Павла Олексійовича Маріничева», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ЗАТ «Алроса» є найбільшою компанією з видобутку алмазів у світі, вона перебуває у власності російської держави та видобуває понад 90 відсотків усього алмазного виробництва Росії. Ця компанія є важливою складовою усього російського економічного сектору, що забезпечує суттєві доходи російської влади.

Таким чином, обмежувальні заходи ЄС проти Росії у зв’язку із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, нині охоплюють, в цілому, 1950 осіб та установ. На суб’єкти, що включені до санкційного переліку, поширюється заморожування рахунків, громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм будь-яку фінансові ресурси. На фізичних осіб, на додаток, поширюється заборона на подорожі до ЄС та транзит через його територію.

Відповідний правовий документ з переліком імен і назв суб’єктів, на яких поширюються санкції, був оприлюднений в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також: У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

Як повідомлялося, Європейська Рада, що відбулася у Брюсселі 14-15 грудня, у підсумкових висновках підтвердила рішуче засудження російської загарбницької війни проти України, яка є кричущим порушенням Хартії ООН. Європейські лідери підтвердили ще раз непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та невід’ємне право України на самооборону проти російської агресії.

Учасники саміту ЄС підтвердили рішучій намір продовжувати підтримку України та її народу так довго, як це буде необхідно, та привітали ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС проти Росії як держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-