Україна продовжує заборону на торгівлю з Росією та ініціює розірвання угоди про ЗВТ із Білоруссю

Україна продовжує заборону на торгівлю з Росією та ініціює розірвання угоди про ЗВТ із Білоруссю

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ініціював припинення міжурядової угоди про вільну торгівлю з Білоруссю та продовжив заборону на торгівлю з Росією.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні уряду 22 грудня, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

Так, рішенням уряду схвалено законопроєкт, який припиняє дію угоди між урядами України і Республіки Білорусь про вільну торгівлю та низки інших документів, що забезпечували режим вільної торгівлі між країнами та вилучення з такого режиму.

Законопроєкт буде подано на розгляд Верховної Ради.

Іншим рішенням уряд продовжив до 31 грудня 2024 року заборону на ввезення в Україну, в тому числі в митному режимі тимчасового ввезення, низки товарів з РФ.

Читайте також: Канада почала ратифікацію оновленої угоди про ЗВТ з Україною

«Вказаними рішеннями ми лише приводимо договірно-правову базу у відповідність до реалій. Зачистку нормативно-правового поля від сміття, пов’язаного з росією та її союзниками, ми проводимо постійно та наполегливо, але, як бачите, працювати ще є над чим», - прокоментував заступник міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка.

Як повідомлялось, у травні 2023 року Верховна Рада денонсувала угоду між урядами України та Республіки Білорусь про гарантії прав громадян у галузі пенсійного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-