Раді пропонують відкласти на рік другий етап земельної реформи

Раді пропонують відкласти на рік другий етап земельної реформи

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про відтермінування другого етапу земельної реформи на рік - до 1 січня 2025-го.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні Дмитро Разумков з групою подав законопроєкт №10366 про відтермінування цього етапу (земельної реформи - ред.) на рік - до 01/01/2025", - повідомив Железняк.

Депутат додав, що натомість планує подати особисто альтернативний законпроєкт із пропозицією збільшити ліміт продажу земельних ділянок юридичним особам до 100 тис. га через рік.

Як повідомляв Укрінформ, ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 га. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

Читайте також: Аграрії пропонують до кінця війни не збільшувати ліміт на купівлю земель

З 1 січня 2024 року в Україні стартує другий етап впровадження ринку землі, коли землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Придбати можна буде не більше 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля із пропозицією опрацювати питання відтермінування збільшення площі земельної ділянки, яку можна придбати «в одні руки» на ринку землі.

Фото: agropolit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-