На кордоні з Польщею заблоковані три пункти пропуску, в черзі - 2600 вантажівок

На кордоні з Польщею заблоковані три пункти пропуску, в черзі - 2600 вантажівок

Ексклюзив
Укрінформ
На польсько-українському кордоні перебувають близько 2600 вантажівок, триває блокування руху на трьох пунктах пропуску.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко

"На напрямках, де блокування продовжується, за інформацією польських прикордонників станом на ранок - 2610 вантажівок: "Шегині" – 1300, "Рава-Руська" – 750, "Краківець" – 560", - зазначив Демченко.

Він нагадав, що пункт пропуску "Дорогуськ – Ягодин" на кордоні з Україною був розблокований вчора після 14-ї години за київським часом. Інтенсивність руху там відбувається, але показники перетину кордону вантажівками ще не такі, як були до 6 листопада. Станом на ранок у черзі в напрямку України перебувають 700 вантажних транспортних засобів.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Читайте також: Блокада кордону: замість Словаччини митники скеровують фури до КПП з Угорщиною й Румунією

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

11 грудня польські страйкарі розблокували найбільший пункт пропуску вантажівок на кордоні з Україною - "Ягодин – Дорогуськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-