Шмигаль очікує, що виконавча рада МВФ найближчим часом схвалить наступний транш для України

Шмигаль очікує, що виконавча рада МВФ найближчим часом схвалить наступний транш для України

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що найближчим часом Виконавча рада Міжнародного валютного фонду прийме позитивне рішення щодо другого перегляду програми співпраці та виділення чергового фінансового траншу обсягом близько 900 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у Телеграмі.

Шмигаль висловив вдячність народним депутатам за своєчасне ухвалення пакету законів на виконання зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом.

Зокрема, зазачив він, в цілому ухвалені законопроєкти про посилення незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про криміналізацію контрабанди та про комплекс заходів зі зміцнення незалежного судочинства. Ці заходи є умовами до третього перегляду програми МВФ, що відбудеться наступного року, підкреслив очільник уряду.

"Також очікуємо, що найближчим часом буде позитивне рішення Виконавчої ради МВФ щодо другого перегляду програми співпраці та виділення чергового фінансового траншу обсягом близько 900 млн доларів", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: МВФ підтвердив потребу України в $42 мільярдів зовнішнього фінансування наступного року

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливіть виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

7 грудня директор Департаменту з питань комунікацій фонду Джулія Козак заявила, що Виконавча рада МВФ планує зібратися 11 грудня для обговорення питань другого перегляду програми EFF для України, що відкриє можливість для отримання наступного траншу для української економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-