Справу ексглави «Нафтогазу» Коболєва передали до суду

Справу ексглави «Нафтогазу» Коболєва передали до суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва.

Експосадовця обвинувачують у незаконній виплаті премій на понад 229 млн грн, йому також продовжили строк дії обовʼязків у межах запобіжного заходу, передає Укрінформ із посиланням на САП.

29 листопада прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував справу Коболєва до суду за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем. 30 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обовʼязків, покладених на обвинуваченого у звʼязку із застосуванням застави. Коболєв має:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду;
  • не залишати межі України без дозволу детективів, прокурорів та суду;
  • повідомляти детективу, прокурору чи суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Читайте також: ВАКС продовжив запобіжний захід ексглаві Нафтогазу Коболєву

Як повідомлялося, 25 вересня поточного року ВАКС зменшив розмір застави колишньому голові правління Нафтогазу Андрію Коболєву з 229 мільйонів гривень до 107 млн грн.

Також суд зняв вимогу використання електронного браслета.

Згодом у адвокатській компанії «Міллер» поінформували, що за Коболєва внесли заставу і він може вільно пересуватися Україною.

Читайте також: Коболєв не є радником Санду – адміністрація президента Молдови

Ексочільнику НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву 19 січня оголосили підозру. За версією слідства, він у незаконний спосіб забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн.

Відносно Коболєва діяв запобіжний захід у вигляді застави розміром 229 млн грн і зобов’язання носити електронний браслет.

14 квітня НАБУ і САП завершили розслідування стосовно Коболєва після того, як слідчий суддя ВАКС відмовився продовжити слідство у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-