Що чекає на вугільні шахти: Шмигаль розповів про плани уряду

Що чекає на вугільні шахти: Шмигаль розповів про плани уряду

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна налаштована реалізувати модель справедливої трансформації вугільних регіонів.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомляє у Телеграмі.

"У тих громадах, де шахти вичерпали свій ресурс, така трансформація має починатися вже зараз. На цьому наголосив у зверненні до учасників установчих зборів Асоціації вугільних громад в рамках заходу "Справедлива трансформація 2023", - зазначив Шмигаль.

За його словами, важливо спочатку дати людям альтернативу в працевлаштуванні і забезпеченні своїх родин, а потім вирішувати долю тих чи інших шахт.

Читайте також: Уряд дозволив новим підприємствам у шахтарських містах завозити обладнання без ПДВ

"Вже зараз ведеться робота над тестуванням Концепції справедливої трансформації, зокрема в Червоноградському вугільному регіоні Львівській області. Водночас держава не збирається зараз закривати шахти, які мають перспективи й можливість видобувати", - підкреслив Шмигаль.

Він наголосив, що мета уряду — підвищити якість життя людей, дати їм нові можливості, зробити розвиток громад всебічним та гармонійним.

Читайте також: Канадська компанія допоможе модернізувати українську уранову шахту - Енергоатом

"Прагнемо посилити енергобезпеку держави і одночасно досягнути європейських стандартів низьковуглецевої економіки", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, уряд дозволив новим підприємствам у шахтарських містах завозити обладнання без ПДВ.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-