Фінляндія готує новий пакет допомоги Україні для захисту критичної інфраструктури - Клименко

Фінляндія готує новий пакет допомоги Україні для захисту критичної інфраструктури - Клименко

Укрінформ
Фінляндія готує новий пакет допомоги Україні для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Про це за підсумками зустрічі у Вільнюсі з міністеркою внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен в Телеграмі повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"Захист обʼєктів критичної інфраструктури та забезпечення безпеки населення в осінньо-зимовий період нині є пріоритетними завданнями. І в цьому напрямку теж можемо розраховувати на підтримку Фінляндії. За словами пані Рантанен, вже формуються нові пакети допомоги", - повідомив Клименко.

Міністр додав, що допомога Фінляндії найбільше сфокусована на посиленні спроможностей українських рятувальників. Так, за словами Клименка, лише на початку цього тижня ДСНС України отримала від фінських колег 9 спеціалізованих автомобілів.

Крім того, як додав міністр, під час зустрічі сторони домовилися про організацію тренінгів для рятувальників Фінляндії.

Читайте також: Близько 30 німецьких компаній розглядають інвестиції в економіку України - Шмигаль

"Колеги вражені роботою українських надзвичайників під час повномасштабного вторгнення і бажають перейняти набутий практичний досвід", - написав Клименко. 

Як повідомляв Укрінформ, президент Фінляндії Саулі Нііністьо на підставі пропозиції уряду схвалив рішення про надання 19-го пакета військової допомоги Україні на суму €95 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-