Деякі енергетичні об’єкти повинні повернутися під контроль держави - Президент

Деякі енергетичні об’єкти повинні повернутися під контроль держави - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що деякі енергетичні та стратегічні об’єкти повинні повернутися під контроль держави, щоб не було інших ризиків.

Про це він сказав у інтерв’ю Наталії Мосейчук, передає Укрінформ.

На запитання журналістки, чи вертатиме собі держава те, що олігархи “прихватизували” в епоху стрімкого накопичення капіталу, Президент відповів: “Там, де це можливо, по закону, - так. Там, де це неможливо, - це питання часу”.

“Якщо ми говоримо про енергетичну незалежність України, Україна не може просто думати - це був предмет зацікавлення того чи іншого бізнесмена, або олігарха, або їх разом, по- партнерськи тощо. Україна думає про одне, я особисто, - пройти зиму всім людям, всім, незважаючи, хто ти і яке в тебе фінансове положення. Ми повинні пройти, бо це не може бути внутрішнім вибухом, який послабить нас на фронті, а одразу послабить. Якщо люди в окопах, а їх діти, жінки, вони не знають, що робити, коли світла немає, води немає, життя немає, по суті… Він повинен думати і не ділити свій мозок на все. Сім’я дуже важлива, але треба сконцентруватися. І якщо це можна - сконцентруватися на перемозі, на полі бою. І це дуже важливо. І цей розфокус, якщо він є завдяки тим чи іншим бізнесменам, я повинен його знищити. Не бізнесмена, а можливість цього розфокусу і розколу держави. Все, що я повинен робити. І тому деякі енергетичні об’єкти повинні повернутися під контроль держави, щоб не було тих чи інших ризиків”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський анонсував рішення щодо посадовців, які намагаються послабити Україну

Він додав, що ідеться і про стратегічні галузі також.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський пообіцяв ініціювати перед парламентом прирівняти корупцію до державної зради під час дії режиму воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-