Молдова схвалила будівництво мосту до України через Дністер

Молдова схвалила будівництво мосту до України через Дністер

Укрінформ
Парламент Молдови схвалив будівництво мосту через Дністер, який з’єднуватиме молдовське село Косеуць та українське місто Ямпіль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

За проєкт будівництва проголосували 57 депутатів, повідомили у пресслужбі молдовського парламенту.

Згідно з угодою, влада України профінансує технічне проєктування мосту, зокрема його будівництво та зведення необхідної інфраструктури на своїй території, а влада Молдови – на своїй.

Довжина нового мосту через Дністер становитиме 641 метр, розповіли у Держадміністрації доріг Молдови. Споруда включатиме дві смуги руху, дві смуги безпеки, дві велосипедні доріжки, дві пішохідних доріжки та естакаду завдовжки близько 667 метрів з українського боку.

Читайте також: Україна та Молдова побудують міст через Дністер - уряд схвалив проєкт угоди

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році президенти України та Молдови обговорили питання будівництва нового транскордонного мосту через Дністер. Того ж року Державне агентство автомобільних доріг (нині – Агентство відновлення) оголосило про закупівлю робіт з будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер в районі населених пунктів Ямпіль - Косеуць.

Мостовий перехід через Дністер передбачав будівництво двох підходів: 1,6 км з українського та 5 км - з молдовського боку. Штучна споруда мала забезпечити з'їзд на українську дорогу Т-02–02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань та молдовську М-2.

Фото: newsmaker.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-