У ЄС назвали Росію «абсолютно небезпечною» для іноземних інвесторів

У ЄС назвали Росію «абсолютно небезпечною» для іноземних інвесторів

Укрінформ
Росія стала «абсолютно небезпечною» для іноземних інвесторів.

Про це йдеться у коментарі речника ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики Пітера Стано для Euobserver стосовно указу президента РФ Володимира Путіна, згідно з яким частки іноземних акціонерів пивоварної компанії «Балтика» (Carlsberg) і концерну Danone передаються в тимчасове управління «Росимуществу», передає Укрінформ.

За словами Стано, Росія грабує не лише в Україні, а й незаконно позбавляє власників контролю над їхніми активами на території Росії.

«Указ президента Росії також є дуже чітким сигналом будь-яким зовнішнім торговим, діловим партнерам або інвесторам — якщо такі залишилися — про стан верховенства права, економічних і фінансових гарантій і безпеки їхніх активів у Росії, що робить її абсолютно небезпечною і непередбачуваною також в економічному плані», - сказав речник.

У данській фірмі Carlsberg заявили, що «зміни в керівництві «Балтики» ... були здійснені без відома або схвалення Carlsberg Group».

Читайте також: Виробник товарів для гігієни Essity пішов із російського ринку

Як повідомляв Укрнформ, нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким частки іноземних акціонерів пивоварної компанії «Балтика» (Carlsberg) і концерну Danone передаються в тимчасове управління «Росимуществу».

У березні минулого року данський виробник пива Carlsberg оголосив, що остаточно йде з російського ринку та планує продати весь свій бізнес в цій країні.

У жовтні міжнародна компанія Danone вирішила відмовитися від контролю у бізнесі з виробництва молочних продуктів у Росії і піти з ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-