МВФ пояснив, яких реформ очікує від України для виділення наступних траншів

МВФ пояснив, яких реформ очікує від України для виділення наступних траншів

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд очікує, що на наступному етапі програми розширеного фінансування EFF українська влада ухвалить у погоджені терміни закони щодо покращення врядування та боротьби з корупцією.

Про це сказав у четвер у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу в Вашингтоні голова місії МВФ в Україні Гевін Грей.

«Упродовж наступних пів року ми дивитимемося на структурні реформи, які реалізовуються (в Україні – ред.)», - зазначив представник Фонду.

Читайте також: МВФ завершив перший перегляд програми: Україна отримає транш на $890 мільйонів

У цьому контексті він звернув увагу на реформи врядування, а також боротьби з корупцією. За його словами, «вони будуть одними з найважливіших», за якими стежитиме як МВФ, так і інші міжнародні інституції, які працюють з Україною.

Зокрема, до кінця липня Фонд чекає відновлення обов’язкової процедури декларацій статків для чиновників в Україні. Крім того, до цього ж терміну Україні необхідно завершити процедуру ухвалення закону 8401 про внесення змін до податкового кодексу.

Читайте також: МВФ покращив очікування щодо макроекономічних перспектив України у 2023 році

Наприкінці вересня програмою визначений «орієнтир» щодо внесення відповідних змін до українського законодавства про боротьбу з відмивання грошей та фінансуванням тероризму. МВФ також очікує, що в грудні в Україні буде прийняте структурне базове законодавство, яке має посилити автономію антикорупційної прокуратури.

«Це все важливі реформи»,- наголосив представник Фонду.

Читайте також: До бюджету надійшли $1,2 мільярда грантових коштів від США та Фінляндії

Крім того, за його словами, впродовж наступного етапу виконання програми EFF для України ключовим завданням залишається розробка бюджету на 2024 рік, який має відповідати цілям програми, а також політиці макроекономічної стійкості. За словами Грея, робота на цьому напрямі розпочнеться вже ближчими тижнями.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Виконавча рада МВФ завершила перший перегляд угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України та ухвалила рішення про виділення Україні траншу на суму $890 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-