В Україні планують побудувати або модернізувати 21 пункт пропуску на кордоні з ЄС та Молдовою

В Україні планують побудувати або модернізувати 21 пункт пропуску на кордоні з ЄС та Молдовою

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України планує побудувати або модернізувати 21 пункт пропуску (ПП) на державному кордоні України з державами ЄС та Республікою Молдова.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«Агентство прагне налагодити співпрацю з інвесторами та МФО щодо відновлення та розбудови прикордонної інфраструктури, яка вкрай потрібна для товарообігу. Одним з ключових факторів підвищення експортного потенціалу України є реконструкція та розвиток мережі автомобільних пунктів пропуску через державний кордон», - йдеться в повідомленні.

У відомстві переконані, що автомобільні пункти пропуску через війну залишатимуться основними експортно-імпортними «воротами країни», а тому їх комплексний розвиток є важливим. У пріоритеті – реконструкція автомобільних пунктів перетину кордону, будівництво або модернізація 21 ПП на державному кордоні України з країнами ЄС та Республікою Молдова.

Читайте також: Євросоюз виділяє €33 мільярди на транспортну інфраструктуру України

Як повідомлялось, станом на березень в Україні створено 100 автомобільних пунктів пропуску та пунктів контролю через держкордон для автомобільного сполучення, включаючи міжнародні, міждержавні та місцеві. З цих 100 пунктів повністю необлаштованими залишаються 33 пункти пропуску, ще близько 20 ПП, які побудовані за радянських часів, потребують реконструкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-