Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів у США

Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту опускаються в четвер, 15 червня, на даних про суттєве збільшення запасів у США, а також сигналах про те, що Федеральна резервна система (ФРС) ще не завершила циклу жорсткості монетарної політики попри перерву в підйомі ставки на червневому засіданні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,01 за барель, що на $0,19 (0,26%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У середу ці контракти здешевшали на $1,09 (1,5%), до $73,2 за барель.

Читайте також: Укрнафта та АРМА уклали договір про управління арештованими активами Сахалінського родовища

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,17 (0,25%), до $68,1 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зменшилася на $1,15 (1,7%), до $68,27 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 7,92 млн барелів – до 467,12 млн, повідомило в середу Міністерство енергетики країни. Товарні резерви бензину зросли на 2,11 млн барелів, дистилятів – на 2,12 млн барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, минулого тижня збільшилися на 1,5 млн барелів, до максимуму за два роки.

Читайте також: Відмова від російських енергоносіїв є частиною нацбезпеки Німеччини - Бербок

Американський ЦБ зберіг ставку в діапазоні 5-5,25% річних за підсумками дводенного засідання, що завершилося в середу. Медіанні прогнози керівників ФРС припускають, що ставка становитиме 5,6% на кінець 2023 року і 4,6% на кінець 2024 року.

Тиск на ринок, спричинений збільшенням запасів, посилюється ризиками послаблення попиту внаслідок політики ФРС, зазначає аналітик Mizuho Bank Ltd. Вішну Варатан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-