Уряд продовжив право Мінфіну надавати кредитні гарантії для Нафтогазу

Уряд продовжив право Мінфіну надавати кредитні гарантії для Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет Міністрів продовжив право міністра фінансів України підписувати документи стосовно державної гарантії для забезпечення виконання НАК «Нафтогаз України» боргових зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Це передбачено змінами, внесеними 7 квітня до постанови Кабміну від 7 липня 2022 року №760 «Про надання у 2022 році державної гарантії за зобовʼязаннями акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Читайте також: Нафтогаз розраховує на співпрацю з Європою щодо зберігання та видобутку газу

"Продовжено право міністра фінансів України (після 2022 року) підписувати документи стосовно державної гарантії для забезпечення виконання НАК «Нафтогаз України» боргових зобов’язань за Кредитною угодою між НАК «Нафтогаз України» і Європейським банком реконструкції та розвитку від 14.06.2022», – ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у червні 2022 року Нафтогаз уклав кредитну угоду з ЄБРР про відкриття поновлюваної кредитної лінії у розмірі до 300 млн євро для придбання імпортованого природного газу з метою сталого проходження опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-