Енергетика та санкції проти росатома: Шмигаль провів розмову із віцепрезидентом Єврокомісії

Енергетика та санкції проти росатома: Шмигаль провів розмову із віцепрезидентом Єврокомісії

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович під час онлайн-розмови скоординували подальші кроки євроінтеграції та відновлення енергетики України.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

«Працюємо над завершенням повної синхронізації української енергосистеми з ENTSO-E, аби збільшити наші імпортно-експортні можливості електроенергії. Також розраховуємо цьогоріч приєднатися до Стратегії ЄС у сфері сировини до 2030 року», - додав глава уряду.

Він подякував Єврокомісії за виділення 180 млн євро на закупівлю сонячних панелей для України: «Це стане важливим внеском в енергетичну стабільність та подальшу зелену трансформацію України в межах Плану відновлення».

Читайте також: Шмигаль обговорив з очільником Європейського департаменту МВФ започаткування нової програми

Зосередили також увагу на санкціях проти росатома. Шмигаль наголосив, що критично важливо зменшувати залежність європейських країн від російського ядерного палива та позбавити рф надприбутків в атомній галузі.

Як повідомлялося, 3 березня президент Єврокомісії Урсула фон Дер Ляєн оголосила, що Україна невдовзі отримає від ЄС 5 700 сонячних панелей для забезпечення електроенергією критичної інфраструктури на тлі російських ракетних атак. Сонячні панелі від італійської компанії ENEL надійдуть в Україну за логістичної підтримки Механізму цивільного захисту ЄС та Енергетичного співтовариства.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-