Військове виробництво та енергетика: уряд схвалив законопроєкт про держрезерви

Військове виробництво та енергетика: уряд схвалив законопроєкт про держрезерви

Укрінформ
Уряд підтримує законопроєкт «Про державні резерви», яким пропонується створити державний матеріальний і окремо мобілізаційний резерв для ефективного забезпечення України необхідними ресурсами в умовах війни.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«На цьому засіданні уряду (17 січня – ред.) ми схвалимо законопроєкт «Про державні резерви». Той держрезерв, який існував в Україні з 1991 року, дуже довго залишався нащадком радянської системи. Тепер ми пропонуємо докорінно змінити підходи до його роботи. Пропонується створити державний матеріальний резерв і окремо мобілізаційний резерв», - зазначив очільник уряду.

За його словами, мобілізаційний резерв – це запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва, ремонт військової техніки, відновлення критичної транспортної інфраструктури, а також української енергосистеми.

Читайте також: Уряд розширить перелік закупівельних даних, які публікують у Prozorro - Шмигаль

«Формування резервів буде проходити за сферами: продовольча, медична, енергетична та технічна. Головна мета – зробити так, аби наша країна була в будь-який момент часу забезпечена всіма першочерговими речами», - резюмував Шмигаль.

Як повідомлялось, 14 лютого  Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Міністерством енергетики проєктзакону «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-