Нафтогаз домовився про відтермінування виплат за єврооблігаціями

Нафтогаз домовився про відтермінування виплат за єврооблігаціями

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" успішно провів переговори з держателями єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024 року; 77% інвесторів погодилися відтермінувати виплати на два роки.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Нафтогаз успішно провів переговори з держателями єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024-го, — 77% інвесторів проголосували “за” і погодились на пропозицію з відтермінування виплат на 2 роки. Таким чином компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024-му, а у 2026 році, а відсотки по ньому почне сплачувати у 2024-му", - йдеться в повідомленні.

У Нафтогазі зазначають, що сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, становить 90 млн євро (45 млн євро на рік).

Згідно з розпорядження КМУ № 625-р від 21 липня 2022 року, компанія вже звернулася до уряду з проханням погодити відповідний правочин для належного завершення запиту до держателів єврооблігацій з погашенням у 2024 році.

Зазначається, що держателі єврооблігацій, термін погашення яких настає у листопаді 2026 року, на повторних зборах не підтримали нової пропозиції щодо змін до умов боргових зобов’язань національної компанії. Найближчим часом Нафтогаз звернеться до Кабміну з пропозицією виробити спільну позицію щодо подальших дій з реструктуризації єврооблігацій компанії.

Читайте також: Україну чекає найхолодніша зима за останні десятиліття – Вітренко

Як повідомлялось, Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" 17 серпня не вдалося отримати згоди інвесторів на дворічну відстрочку виплат за трьома випусками єврооблігацій. За одним із них Нафтогаз отримав відмову, за двома іншими для ухвалення рішення не вистачило кворуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-