Інвесторам Укравтодору й Укренерго пропонують зачекати на виплати за боргами 2 роки

Інвесторам Укравтодору й Укренерго пропонують зачекати на виплати за боргами 2 роки

Укрінформ
Україна пропонує інвесторам у цінні папери Укравтодору та Укренерго відтермінувати виплату боргів за ними щонайменше на 2 роки.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Зараз держава консолідує всі наявні ресурси на першочергові потреби. Фінансування армії, підготовка до опалювального сезону, виплата пенсій, відновлення критичної інфраструктури», - зазначив Шмигаль.

За його словами, у межах узгодженої та скоординованої політики, яку впроваджує Міністерство фінансів, Україна відверто говорить з усіма кредиторами щодо відтермінування виплат за боргами. У тому числі за боргами державних компаній.

«Тому сьогодні уряд прийняв документи, якими пропонує власникам облігацій Укравтодору на суму 700 млн доларів відстрочити погашення відсотків за ними до кінця 2024 року. Так само запропоновано власникам цінних паперів Укренерго на суму 825 млн доларів відтермінувати виплати на 2 роки», - зазначив глава уряду.

Він висловив сподівання, кредитори підтримають звернення України. «В умовах нинішніх безпрецедентних викликів така політика буде стосуватися всіх наших зобов’язань», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Відтермінування виплат за боргами: Шмигаль розповів, куди підуть зекономлені 200 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні уряду Прем'єр-міністр зазначив, що Україна завдяки відтермінуванню виплат за зовнішніми зобов’язаннями до кінця 2023 року зможе заощадити близько 200 млрд грн, які будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми, підтримку економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-