Передати Україні заморожені активи рф на практиці дуже складно -  Милованов

Передати Україні заморожені активи рф на практиці дуже складно - Милованов

Укрінформ
В європейських країнах є політична воля для того, щоб передати на користь України заморожені російські активи, але на практиці це зробити дуже складно.

Про це сказав президент Київської школи економіки, радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«На практиці це зробити дуже складно, тому що потім потрібно обґрунтовувати це політично і приймати закони. Також росія потім буде оскаржувати це в судах», - сказав він.

За словами Милованова, Україні потрібно дуже чітко аргументувати та продемонструвати, що саме було зруйновано російськими військами для того, щоб потім у судах можна було довести доцільність конфіскації активів рф.

Експерт додав, що наразі у світі заблоковано $540-550 млрд російських коштів.

Читайте також: Українська економіка має 2-4 місяці для запобігання кризі — Милованов

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано заявив, що ключовим джерелом відбудови держави мають бути конфісковані активи росії і російських олігархів.

За його словами, частина країн уже розпочали процеси не просто заморожування, а й конфіскації цих активів, зокрема Німеччина, Канада та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-