У Раді назвали безпрецедентним скасування Євросоюзом квот на експорт з України

У Раді назвали безпрецедентним скасування Євросоюзом квот на експорт з України

Укрінформ
Через розв'язану росією війну проти України є ризик, що велика кількість держав не зможуть отримати найнеобхідніші продукти. Скасувавши експортні квоти для України, Євросоюз проявив відповідальність як перед Україною, так і в цілому перед світом.

Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм ВР.

За словами парламентарія, скасування експортних квот - це безпрецедентний крок сьогодні.

"Ще буквально два місяці тому ми не могли собі уявити, що вдасться, майже отак одноразово, вирішити ситуацію, коли знімуть усі квоти для України. Ми спілкувалися, вели діалог постійно, боролися за те, щоб для окремих продуктів нам дали більшу квоту. Хоча б ми мали можливість за місяць-два в році використовувати квоту, а більший час возити та продавати продукцію, яка виробляється в Україні", - сказав Лабазюк.

За його словами, через війну росії проти України є ризик, що велика кількість держав не зможуть отримати найнеобхідніші продукти.

Читайте також: Британія скасовує всі ввізні мита і тарифні квоти у торгівлі з Україною

"Тому, дійсно, сьогодні Європейський Союз показав себе як відповідальна частина світу як і перед Україною, так і в цілому перед світом", - підкреслив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 27 квітня запропонувала призупинити на рік імпортні мита на весь український експорт до країн Європейського Союзу. Йдеться про всі промислові мита, аграрні мита і квоти, систему вхідних цін, антидемпінгових мит і захисних мит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-