Нафта дорожчає на тлі надій на вакцину і «перезавантаження» влади США

Нафта дорожчає на тлі надій на вакцину і «перезавантаження» влади США

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують рости у вівторок, 24 листопада, на оптимізмі, що зріс, щодо попиту на енергоносії у зв'язку з успіхом одразу кількох фармацевтичних компаній у розробці вакцин від COVID-19, і початку процесу зміни президента США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures склала $46,45 за барель, що на $0,39 (0,85%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $43,48 за барель, що на $0,42 (0,98%) вище рівня попередніх торгів. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $46,06 і ​​$43,06 відповідно.

Читайте також: В Еміратах знайшли нові нафтові родовища

Ціна на Brent у ході сесії піднялася до позначки $46,56 - максимуму з початку березня, до того як Саудівська Аравія почала цінову війну з Росією, що призвело до обвалу котирувань нафти. Обидва бенчмарка в понеділок подешевшали приблизно на 2%, на минулому тижні подорожчавши приблизно на 5%.

Вакцина, розроблена Оксфордським університетом та фармацевтами AstraZeneca, в ході клінічних випробувань показала ефективність на рівні 90% і може бути використана вже в наступному місяці.

"Прогрес в розробці та поширенні вакцини знижує ризик повернення до нормальної ситуації на нафтових ринках", - сказав Стівен Иннес з Axi.

Управління з загальних питань адміністрації США повідомило обраному президенту Джо Байдену, що він може почати формальні процедури, пов'язані з передачею влади.

Читайте також: Пандемія коронавірусу залишається головним драйвером цін на нафту

Глава управління Емілі Мерфі сказала, що Байден отримає доступ до необхідних ресурсів для підготовки до вступу на посаду президента 20 січня. Крім того, Байден і обраний віце-президент Камала Гарріс братимуть участь у брифінгах з питань національної безпеки.

Тим часом Саудівська Аравія підтвердила, що повстанці-хусити в Ємені атакували її нафтовий об'єкт у північній провінції Джидда, що стало черговим нагадуванням про постійний ризик нестабільності в регіоні. В результаті теракту 23 листопада сталася пожежа в цистерні з нафтою в центрі розподілу палива, повідомило міністерство енергетики королівства.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 46,52 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,77 долара за барель, що на 27 центів нижче за рівень закриття торгів ($46,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-