Лукашенко зацікавлений у створенні СП з Україною для торгівлі в третіх країнах

Лукашенко зацікавлений у створенні СП з Україною для торгівлі в третіх країнах

Укрінформ
Білоруська сторона зацікавлена в розвитку тісної співпраці з Україною, у тому числі у виході зі спільною продукцією на ринки третіх країн.

Про це заявив Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко  на переговорах в розширеному складі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє БЕЛТА. 

"Один на один ми з вами обговорили найбільш делікатні питання співпраці. Ми в цьому напрямі рухатимемося, і я вам сказав, що у нас немає ніякої алергії, ми не торгуємо і не дружимо проти когось. Ми хочемо працювати разом на далекій дузі, в інших країнах, створювати спільний продукт, продавати його. Ми створюватимемо високотехнологічний товар і ним торгуватимемо разом на зарубіжних ринках. У цьому була суть наших домовленостей один на один", - заявив Лукашенко.

Читайте також: Порошенко назвав переговори з Лукашенком плідними і відвертими

Він підкреслив, що в плані торговельно-економічної співпраці Україні і Білорусі є до чого прагнути. "Колись мали 8 млрд дол. товарообігу на рік. Зараз ми цього рівня не досягли. Але я впевнений, що можна його перевершити", - заявив глава білоруської  держави. Він зазначив важливість розвитку коопераційних зв'язків, створення нових і розвитку наявних спільних промислових виробництв. "Ми створюємо у вас підприємства, ви створюєте у нас. У цьому напрямі ми готові рухатися. Тут немає абсолютно ніяких питань", - додав Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-