Порошенко: товарообіг між Україною та Білоруссю зріс на 26%

Порошенко: товарообіг між Україною та Білоруссю зріс на 26%

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що товарообіг між Україною та Білоруссю зріс на 26% порівняно з минулим роком.

Про це він поінформував за результатами переговорів з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми  детально обговорили нашу співпрацю в економічній сфері. Мені приємно констатувати, що наш товарообіг між Україною і Білоруссю зріс по відношенню до минулого року на 26 %. Білорусь для нас є четвертим торговельним партнером. Приємно, що  Україна для Білорусі є другим торговельним партнером і ми бачимо серйозні і реальні перспективи зростання - поставили завдання найближчим часом вийти на 5 мільярдів доларів нашого взаємного товарообігу", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко підтвердив готовність України постачати електрику в Білорусь

Він додав, що робота над розпочатими проектами між Україною та Білоруссю є результативною, а визначені напрямки - взаємовигідними.

"Ми позитивно відзначили результати роботи Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, засідання якої відбулося напередодні нашої зустрічі у Києві 17-18 липня. Ми домовились задіяти наявний потенціал для спільного виробництва високоякісної та конкурентоспроможної продукції, яка б могла користуватись попитом не лише в Україні і не лише в Білорусі", - сказав Порошенко.

Президент додав, що Україна і Білорусь будуть зацікавлені у виході спільної продукції на ринки третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-