СКУ закликав українців у РФ долучитися до руху опору на підтримку України

СКУ закликав українців у РФ долучитися до руху опору на підтримку України

Відео
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під час саміту СКУ в Бухаресті проголосив звернення СКУ до українців, які проживають на території Російської Федерації, закликавши їх допомогти Україні перемогти країну-терориста.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Три роки тому СКУ був змушений призупинити діяльність усіх українських організацій в Росії. Проти керівників громад окупанти відкрили кримінальні справи через те, що вони були членами «небажаної» організації – Світового конгресу українців», – зауважив Павло Ґрод. 

Від імені СКУ він закликав всіх українців у Росії й усіх людей доброї волі долучитися до руху опору на підтримку України.

«Не долучайтесь до російських військ, не йдіть вбивати українців, не підтримуйте цей режим. Не виходьте з афішами, не говоріть публічно, адже це лише діятиме на руху Кремля. Але дійте, бо ваша бездіяльність також убиває, тому шановні українці в Росії – дійте!» – сказав президент СКУ під час саміту. 

Читайте також: Українці у Росії: коли, як і чому найбільша українська діаспора зникла з поля зору?

У зверненні СКУ також йдеться про нелегітимність російського путінського режиму. 

«Вбиваючи сотні тисяч ні в чому невинних українців, стираючи з лиця землі українські міста, змушуючи до еміграції мільйони українських жінок та дітей, російський путінський режим поставив себе поза законом, а перебіг  чергового «перепризначення Путіна» лише підтвердив нелегітимність кремлівської верхівки», – йдеться у зверненні СКУ. 

Після повномасштабного вторгнення Росія не має майбутнього, це територія від якої відвернуться люди й Бог, а її наступні покоління десятиліттями спокутуватимуть вину і сплачуватимуть репарації, наголошується у зверненні. 

«Звертаємося до всіх, у кого в жилах тече українська кров, чиїх предків вивозили на Сибір за віру Христову, рідну мову чи розкуркулювали за клаптик землі, купленої з праці рук. Згадайте, прокиньтеся і дійте! Допоможіть Україні боронитися!», – підсумовується у зверненні. 

Нагадаємо, у залах парламенту Румунії у Бухаресті з 12 по 15 квітня відбувається саміт Світового конгресу українців (СКУ), на якому зібралися понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн та п’яти континентів світу. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-