У Данії за участі діаспори відбулася зустріч посла України з громадськими організаціями

У Данії за участі діаспори відбулася зустріч посла України з громадськими організаціями

Фото
Укрінформ
У Європейсько-українському хабі в Копенгагені відбулася зустріч надзвичайного та повноважного посла України в Данії Андрія Яневського з громадськими організаціями, учасники якої зосередилися на ключових напрямках, у яких українські та данські ГО можуть посприяти підтримці України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила організація «Допоможи українським дітям» (Hjælp Ukrainske Børn), голова якої – Леся Ігнатик-Еріксен, яка також є головою «АУД: Асоціації Українців у Данії», виступила не лише співорганізатором події разом з посольством України в Королівстві Данії, а й модераторкою. 

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про військову, економічну, гуманітарну допомогу, а також просування освітніх і культурних проєктів.

«Зустріч стала платформою для обговорення важливих питань. Шарлотта Сленте, генеральний секретар Данської Ради у справах біженців (DRC), та Кеннет Флекс, директор з інтеграції в DRC, поділилися своїм досвідом роботи організації як в Україні, так і в Данії», – ідеться в дописі.

Зауважується, що у заході взяли участь понад 110 представників з 30 організацій, що підкреслює силу спільних зусиль та важливість подальших подібних зустрічей для обміну досвідом.

«Ми пишаємося зв'язками між Данією та Україною та спрямовуємо нашу спільну допомогу туди, де вона найбільше потрібна!», – наголосили в організації.

Нагадаємо, у січні з новопризначеним надзвичайним і повноважним послом України в Данії Андрієм Яневським та його дружиною Юлією Сибірцевою зустрілися керівники осередків українських громадських організацій в Данії.

Фото: Anna Bovkun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-