Українці Чикаго зустрілися з нобелівською лауреаткою Олександрою Матвійчук

Українці Чикаго зустрілися з нобелівською лауреаткою Олександрою Матвійчук

Фото
Укрінформ
Українська громада у Чикаго (США) провела зустріч з Олександрою Матвійчук – лауреаткою Нобелівської премії миру 2022 року, головою організації «Центр громадянських свобод».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Темою зібрання й дискусії була «Україна: складний шлях до свободи». Подію в Чикаго організували Український інститут модерного мистецтва та Києво-Могилянська Фундація в Америці, на чолі з Віцепрезиденткою СКУ в Північній Америці Мартою Фаріон. 

«Серед відомих гостей були митрополит Борис Гудзяк та єпископ Венедикт. Захід зібрав повний зал зацікавлених слухачів, які з нетерпінням чекали почути Олександру розповідати про свою важливу роботу», – поінформували в Українському конгресовому комітеті Америки (УККА). 

Під час промови пані Олександра звернулася до українських громад у США у контексті виборювання допомоги Україні.

«Дуже потрібна ваша активність, щоби конгресмени відчули вимогу американських громадян розблокувати цю допомогу. Бо тоді, якщо Росія просувається далі, для нас, як для правозахисників, це означає більше злочинів, більше людей, які потерпіли, більше болю», – сказала Матвійчук. 

Нагадаємо, нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук на XII Форумі вільної Росії у Вільнюсі закликала сприяти посиленню допомоги Україні. 

Фото: Peter Koutun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-