Стартувало соціологічне дослідження щодо українських вимушених мігрантів в Естонії

Стартувало соціологічне дослідження щодо українських вимушених мігрантів в Естонії

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) у партнерстві з Асоціацією українських організацій в Естонії на волонтерських засадах розпочинають комплексне соціологічне дослідження «Українські вимушені мігранти в Естонії: інтеграція та громадотворення».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці МІОК.

Основна мета проєкту – з’ясувати особливості вимушеної міграції до Естонії у зв’язку з повномасштабним збройним нападом РФ на Україну, а також виявити специфіку інтеграції воєнних мігрантів до тамтешніх локальних спільнот і взаємодію з українськими громадами в Естонії.

Дослідження складатиметься із двох етапів – кількісного опитування (online) та якісних глибинних інтерв’ю. Результати роботи заплановано презентувати наприкінці 2024 року.

Для участі в опитуванні потрібно заповнити анкету за посиланням

У МІОК зазначили, що проведенням цього проєкту інститут продовжує вивчати міграційні процеси українців на різних континентах – раніше команда МІОКу презентувала аналітичні звіти своїх наукових досліджень «Українці Південно-Африканської Республіки: суспільство, ідентичність, майбутнє» (2020) та «Українці Туреччини: суспільство, ідентичність, майбутнє» (2022).

Нагадаємо, в Естонії порівняно з початком осені 2023 року зріс рівень підтримки прийому біженців з України.

У вересні 60% мешканців Естонії вважали, що держава у разі потреби має приймати українських біженців. У грудні кількість прихильників їх прийому зросла до 63%. Проти прийому біженців у вересні висловилися 31%, у грудні – 30% опитаних.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-